Ravitsemusterapeutti varoittaa: tätä terveellisenä pidettyä terveellistä juomaa tulee nauttia kohtuudella

Smoothiet, nämä kermaiset hedelmien ja vihannesten sekoitukset suoraan tehosekoittimesta, kehutaan usein terveyseliksiireinä. Mutta ovatko ne todella niin hyödyllisiä kuin väittävät? Arnaud Cocaul, johtava ravitsemusterapeutti, varoittaa meitä tarpeesta rajoittaa tämän suositun juoman kulutusta. Maailmassa, jossa terveellisyyden ulkonäkö voi joskus olla petollinen, on erittäin tärkeää tarkastella smoothieiden ravitsemuksellista todellisuutta, erityisesti alan todellisuutta. Tässä artikkelissa selvitetään, miksi nämä juomat eivät ole niin vaarattomia kuin miltä ne näyttävät.

Smoothiet, juomat, joita tulee nauttia kohtuudella

Smoothiet, joita usein ylistetään ravintoominaisuuksistaan, kätkevät monimutkaisemman todellisuuden. Ravitsemusasiantuntija Arnaud Cocaulin mukaan näitä juomia ei pidä nauttia yksinkertaisina virvokkeita, vaan varoen. Niiden korkea kaloripitoisuus ja se, että kehon on vaikea käsitellä niitä, tekevät niistä tuotteita, joita tulisi kuluttaa kohtuudella. Hedelmien muuttaminen nesteeksi voi vähentää merkittävästi niiden kuitupitoisuutta, mikä on välttämätöntä hyvän ruoansulatuksen ja terveyden kannalta.

Teolliset smoothiet ovat vielä pahempia

Markkinat ovat täynnä teollisia smoothieita, jotka ovat asiantuntijan mukaan jopa haitallisempia kuin kotitekoiset vastineensa. Nämä tuotteet menettävät suuren osan ravintoarvostaan ​​lisättyjen sokereiden, säilöntäaineiden ja muiden lisäaineiden vuoksi. Arnaud Cocaul korostaa, että nämä versiot voivat lisätä liialliseen sokerinkulutukseen liittyviä terveysongelmia.

Pureskele smoothiet parantaaksesi ravintoaineiden imeytymistä

Yllättäen on suositeltavaa ”pureskella” smoothieita ravintoaineiden imeytymisen optimoimiseksi. Tämä käytäntö auttaa valmistelemaan ruuansulatusjärjestelmää kuitujen, selluloosan ja vitamiinien imeytymiseen, mikä edistää ruoansulatusta ja välttämättömien ravintoaineiden parempaa imeytymistä. Tämä menetelmä voi myös auttaa vähentämään kulutusta ja lisäämään kylläisyyden tunnetta.

Liiallisen smoothien kulutuksen riskit

Smoothien liiallinen kulutus ei ole riskitöntä. Dr. Cocaul varoittaa verensokeripiikkeistä, joita nämä juomat voivat aiheuttaa, erityisesti ihmisillä, joilla on sokeriherkkyys tai taipumus tyypin 2 diabetekselle. Kohtuus on siksi välttämätöntä, jotta terveen näköisestä valinnasta ei tule terveysriskiä.

Nopeasti kasvavat markkinat

Näistä varoituksista huolimatta smoothien suosio jatkaa kasvuaan. Smoothiemarkkinat kasvavat nopeasti ja houkuttelevat kuluttajia, jotka etsivät käteviä ja terveelliseltä vaikuttavia ruokavaihtoehtoja. Tämä kasvu osoittaa, että asiantuntijoiden varoituksista huolimatta näiden juomien kysyntä jatkaa kasvuaan maailmanlaajuisesti.

Vaikka smoothieilla voi olla rooli tasapainoisessa ruokavaliossa, on tärkeää käyttää niitä viisaasti, jotta vältytään haitallisilta terveysvaikutuksilta. Asiantuntijoiden, kuten Arnaud Cocaulin, neuvot muistuttavat meitä siitä, ettei ulkonäön ja harhaanjohtavien merkintöjen huijaa.

Yhteenveto julkaisusta

Kirjoittajan kuva
Kirjailijasta, Saara Jokinen
Nimeni on Lauren, mutta ystäväni ja lukijani tuntevat minut lempinimellä Lau. Intohimoisena terveellisen ruokailun ja kuntoilun taiteesta, loin tämän paikan jakaakseni tasapainoisia ja maukkaita reseptejäni sekä vinkkejäni aktiiviseen ja terveelliseen elämään. Etsitpä sitten ideoita ravitseviin aterioihin tai motivaatiota harjoituksiin, täältä löydät inspiraation lähteen terveellisempään ja onnellisempaan elämään.
Etusivu » Uutiset » Ravitsemusterapeutti varoittaa: tätä terveellisenä pidettyä terveellistä juomaa tulee nauttia kohtuudella